Posts

Showing posts from July, 2011

Attachment a.k.a Praktikal..

...Salam semua...
JOM PI MAHKAMAH..!!!
....huhu...gerun kan?....
Hari-hari aku keluar masuk mahkamah,  tengok : hakim yg garang,  peguam yg cantik & segak belaka,  banduan yg nampak bukan macam banduan,  orang ramai yg bermacam-macam perasaan,  ada yg gembira, ada yg menangis  & ada juga yg hanya diam seribu bahasa,  mungkin terkilan tengok keadaan mahkamah...huhu
Praktikal di mahkamah majistret hanya fokus dengan kes dadah,  mengaku salah habis lah sudah kes tu,  kalau tidak mengaku, trial is waiting for you...huhu Not so many cases la in magistrate court,  but what i've learnt during attachment were procedures.... criminal procedures and civil procedures... both i haven't study theoretically..huhu... all praises to Allah, due to staff's assistance to explain each thing,  i could catch them up...alhamdulillah...
then, i was transferred to sessions court... owh, rape cases....sexual offences etc.... i don't really like these cases,..  coz they involved humanity  and sometimes the proce…

'KEPUTUSAN' PEPERIKSAAN

Image
...salam semua...
Alhamdulillah syukur baru-baru ini keputusan semester lepas telah pun keluar...mesti ramai sekarang ni tengah gembira dgn keputusan yg diraih...tahniah dan teruskan berusaha untuk meraih kecemerlagan...('',)
Aku sebagai seorang pelajar, biasa lah.. mesti menghadapi benda yg sama...tapi kali ini aku agak sedih (pada mulanya) apabila melihat keputusan yg aku dapat...memang agak teruk....tapi apakan daya, mungkin Allah ingin uji aku, aku redha dengan apa yang aku dapat sebab aku tahu itulah hasil usaha halal aku....Alhamdulillah....
Apa yg aku mahu cerita di sini adalah tentang kejayaan...untuk semester lepas, aku akui yang aku tidak meraih sebuah kejayaan....aku rasa sedih...biasanya setiap kali keputusan peperiksaan keluar, aku akan berdebar dan setelah melihat keputusannya, aku akan gembira.....tetapi semester lepas, tidak....sebaliknya berlaku.....aku sedih kerana aku tidak meraih kejayaan.....aku harus hadapi kenyataan ini....
....TETAPI....
aku masih rasa gembi…